WERKWIJZE

 Over ons

Ludger Sluys en Ehealth company
Ludger Sluys is een ervaren psycholoog-coach- veranderaar. Hij opgeleid als cognitief gedragstherapeut, GZ psycholoog en manager en heeft meer dan tien jaar ervaring met leiding geven aan verschillende teams bij een GGZ instelling. Als operationeel manager maakte hij  deel uit van het MT en gaf leiding aan 50 medewerkers. Aan de universiteit van Nyenrode heeft hij een bedrijfskundige opleiding gedaan en geleerd overstijgend naar mensen en organisaties te kijken. Daarnaast beschikt hij over een netwerk van GZ psychologen met management ervaring die ingezet kunnen worden voor grote opdrachten.

Werkwijze

1. Kennismaken en inventarisatie met opdrachtgever
2. Optioneel: digitaal organisatiebreed onderzoek middels de COPSOQ
2. Planning MCU gesprekken
3. Uitvoeren MCU gesprekken met de medewerkers
4. Analyse en opstellen rapportage
3. Terugkoppeling rapportage aan opdrachtgever

Alvorens te starten met de MCU gesprekken vindt er een gesprek plaats met de opdrachtgever. met in ieder geval op de agenda: aanleiding en onderzoeksvraag, werkwijze, planning en de gewenste manier van terug koppelen.
Een Mental Check up gesprek duurt ongeveer een uur. Indien dit uur niet toereikend is om alle aspecten van een MCU gesprek aan bod te laten komen, dan kan een vervolggesprek worden gepland. De Mental Check up kan periodiek plaatsvinden en/of naar aanleiding van bijzondere gebeurtenissen. Een Mental Check up is geen behandeling. Wanneer er  (conform de daarvoor bestaande richtlijnen) een vermoeden bestaat dat de veiligheid van anderen of de veiligheid van de medewerker in gevaar is, spant de psycholoog zich in om te voorkomen dat dit daadwerkelijk gebeurt. Dat kan betekenen dat de psycholoog informatie gaat delen met anderen en de zwijgplicht doorbreekt. Dit heeft vanzelfsprekend niet de voorkeur, beter is om onderling overleg te komen tot passende vervolg stappen.
Mental check up.nl maakt tijdens de gesprekken gebruik van meerdere interventie en coachingstechnieken. Voor de de organisatie rapportage wordt er gebruik gemaakt van systeemdenken (Schaveling, Bryan en Goodman). Systeem denken is een methode om zicht te krijgen op complexiteit van organisaties. Organisaties bestaan voor het grootste gedeelte uit vaste patronen: patronen waar we ons vaak niet van bewust zijn. Door systeem patronen te herkennen kunnen we er van loskomen en problemen succesvol oplossen.
Share by: